Hajátültetés a HairHungary Klinikán

2016. január 15. 18:04 - hajbeultetes

A hajbeültetés végeredménye

Itt az újesztendő és én is itt vagyok újra, hogy megosszam veletek tapasztalataimat, mintegy lezárva hajbeültetésem történetét. Mindenekelőtt kiemelném, hogy a 12 hónap után kialakult végeredménnyel - amit a képek is bizonyítanak, – maximálisan elégedett vagyok.

Úgy érzem, hogy tavaly januárban a lehető legjobb döntést hoztam azzal, hogy a HairHungary klinika csapatát választottam. Életemnek egy nagyon érdekes szakasza volt ez az elmúlt 1 év.  Tele izgalommal, várakozással és napról-napra növekvő hittel abban, hogy végre nem lesz bennem gátlás, amikor a szemeim a homlokomtól felfelé vizsgálódnak a tükörben. Valóban, hónapról-hónapra, napról-napra észrevehető volt a hajam sűrűsödése, ami folyamatos pozitív impulzussal látott el a mindennapokban. (Főként, ha valakit ez olyan mértékben zavart, mint engem annak idején.)

A végeredménynek nem csak fizikai, esztétikai eredményei vannak, de az önbizalmam is visszaállt az optimális állapotába.  Most már nem is nagyon vizsgálgatom a hajamat, úgymond teljesen természetessé vált, hogy ott van a helyén. :-) Mindenesetre hihetetlen, hogy mennyit tud változtatni az ember kedélyállapotán és mindennapi életén hajának megléte.

Szeretném megköszönni ezúton is a HairHungary egész csapatának a munkáját és szakértelmét, amivel pozitív irányban változtattak az életem minőségén!

Érdemes a blogban lejjebb görgetni és összehasonlítani a hajsűrűségemet a kezdeti állapotokkal ;)

Szólj hozzá!
2015. szeptember 09. 12:45 - hajbeultetes

Hajbeültetés után 8 hónappal

Úgy érzem, hogy számomra most jött el az igazi áttörés. Napról-nappra egyre jobban úgy viselkednek a beültetett hajszálak, mint az összes többi. Erősödnek és egészségesnek tűnnek.

Mostanra nagyjából a regenerálódás is befejeződött.  Valamelyik nap még most is észrevettem egy piros pontot, amiből új kis tüske emelkedett ki utat törve magának, ami reményt keltő az előttem álló, a végkifejletig hátramaradt pár hónapra nézve. :-)

1 komment
2015. július 20. 11:07 - hajbeultetes

Félúton - Hajbeültetés után 6 hónappal

Ismét eltelt egy hónap és én újra itt vagyok a "riporttal". A szavak helyett már a képek jobban beszélnek…

Sajnos ezúttal nem sikerültek annyira jól, mert elfelejtettük a vakut bekapcsolni… nahh de se baj.. Majd legközelebb…

A lényeg, ami szemmel látható, hogy így félidőnél a hajam már kezd egységessé válni és sűrű, dús hatást kelteni. A doktornővel váltott egyeztetés után az is kiderült, hogy még mindig nem bújt elő az összes hajszál tehát a  végeredmény még szebb lesz. Ebben reménykedem én is. Habár már most is kezdek napról-napra egyre elégedettebben tükörbe nézni. :)

6 hónap van még tehát hátra a végső eredményig, amit már alig tudok kivárni!

Hamarosan újra jelentkezem...

Szólj hozzá!
2015. június 11. 22:25 - hajbeultetes

Hajbeültetés után 5 hónappal

A betűk helyett beszéljenek a képek! - Ennyi változott 1 hónap alatt.

Szerintem szemmel látható, hogy sokat sűrűsödött a hajam és mivel nem vágtam egy jó ideje így látványosabb is a változás. A következő bejegyzésben már a féléves eredményt láthatjátok. Elvileg 1 év mire a végleges eredmény megmutatkozik... :-)

1 komment
2015. május 18. 11:14 - hajbeultetes

Elrepült 4 hónap!

Újabb képek készültek. Sokat nem tudok hozzáadni a már régebben közzétett infókhoz képest.  A képeken annyi látható, hogy beindult a sűrűsödés. A fotók egyébként csalókák, mert egy profi fényképezővel és a vaku erejével nyilván jobban látszanak még a kevésbé benőtt területek.

3 hete vágtam le 2 mm-esre a hajamat azóta értem el erre a ’ hosszúságra’. (erősen idézőjelben :D)

Nézzétek majd a most következő hónapokról készült fotóimat, mert mostantól abbahagyom a hajvágást és látványosabb fotók következnek a folytatásban!!!!

Szólj hozzá!
2015. április 30. 11:50 - hajbeultetes

Beindult az élet a fejem tetején!

Habár külső szemnek még nem lehet annyira észrevehető így a képek alapján, én már látom, hogy szépen kezdenek újabb és újabb kis apró tüskeszerű új hajszálak előbukkanni.

Ez mindenképpen további bizakodásra akad okot így a 3. hónap után. A hajamat még mindig 4mm-re nyírom, hogy egységesebb maradjon a látvány. Remélem a következő hónaptól már erre sem lesz szükség és szépen elkezdhetem tervezgetni, hogy milyen frizurát szeretnék majd kialakítani. Alig várom! :-)

Hamarosan jelentkezem…..

Szólj hozzá!
2015. március 26. 16:48 - hajbeultetes

Szalad az idő...

Hajbeültetésem óta már eltelt 2 hónap. El sem hiszem, nagyon gyorsan telik az idő. A lényeg a lényeg, hogy a doktornő a 2. havi kontrollon ellenőrizte a fejbőröm állapotát és mindent rendben talált.

Egy kicsit talán még a csodálkozás jeleit is tapasztaltam rajta, hiszen az én esetemben (igaz a nem beültetett részeken meggyengült az előtte meglévő hajam, ami idővel szintén regenerálódni fog, ez természetes folyamat) már 2 hónap után megállt a beültetett hajak kihullása és már az újak is elő-elő bukkannak. Tehát már kijelenthetem, hogy ennyi idő elteltével kezd kialakulni a hajvonalam a kis apró új hajszálaknak köszönhetően!

Ami igaz az igaz, hogy nagyban segített a gyors hajnövekedésben az úgynevezett PRP terápia, amiről bővebben tájékozódhattok a klinika honlapján, illetve, hogy már 2 hónapja szedek naponta E-vitamint, szelént és cinket tartalmazó vitamint.

A képeken nem láthattok óriási nagy változást, hiszen azóta is folyamatosan nyírom a hajamat pár mm-es nagyságúra elkerülve azt, hogy nagy legyen a kontraszt a beültetett és a régebbi részek között!    

Talán mostantól elkezdem növeszteni is!
Hamarosan jelentkezem a 3. havi tapasztalatokkal! ;)

Szólj hozzá!
2015. február 11. 10:46 - hajbeultetes

Hajbeültetés után 1 hónappal

Nagyon gyorsan szalad az idő. Már 1 hónapja történt a beavatkozás. Kijelenthetem, hogy mostanra minden kicsi seb begyógyult és a hajam is szépen elkezdett nőni. (A beültettek egy részével együtt.)

A beültetett hajak láthatóan kezdenek kipotyogni az új helyükről. Az 1 hónapos kontrollon a doktornő annyit észrevételezett, hogy a beültetett hajszálak területén enyhén pirosas a bőröm és kisebb pattanások vannak itt-ott elszórtan, amik azért keletkeztek, mert azokon a helyeken, ahol a leghamarabb kihullottak a hajacskák, már az újak bújnának elő, de ez még így az elején irritációt okoz a fejbőrömön. Ebből egyébként semmi sem vehető észre, csak a beavatottak árgus szemei fedezhetik fel, hogy oldalt sűrűbbnek hat a hajam. Ez így is van rendjén egyébként. 3 hónap körülire becsült annak az ideje, hogy minden egyes új „fejszőrzet” növekedésnek induljon.

Hajbeültetés műtét után az 1. havi kontrollvizsgálaton készül képek

Nagyon tudom ajánlani, hogy a HairHungary honlapon található PRP terápiáról a műtétet megelőzően tájékozódjatok. Én most kiegészítő kezelésként ebbe is belevágtam. Ezt másképpen Drakula terápiának is hívják. Röviden arról szól, hogy a saját véredből kinyerik a vérplazmát és sok- sok szuri formájában visszajuttatják a fejbőrödbe, ezáltal előidézve a gyorsabb gyógyulást és ráadásként még a meglévő hajszálaidat is megerősíti.  Sajnos én csak a műtétet követően vágtam ebbe bele, de még így sem volt késő.

Márciusban újabb képekkel jelentkezem!

Szólj hozzá!
2015. január 23. 15:33 - hajbeultetes

A műtétet követő első hét

Pontosan ma egy hete történt a "nagy esemény" - Jelenthetem, túl vagyok a nehezén (Ezt most lekopogtam).

Múlt héten, szerdán este a műtét második napja után haza is indultam Budapestről. A sofőr szerepét édesapám töltötte be, ami nagyon nagy segítség volt számomra. (A doktornő egyébként nem ajánlja senkinek, hogy a műtétet követően vezessen.  Ez azért is fontos, mert a stresszt kerülni kell…. nem jó a hajhagymáknak.) :-) Stresszből magas vérnyomás, abból vérbőség keletkezik, amitől óva intenek! A fejünket pedig nem is ajánlatos mozgatni a beavatkozást követő órákban.

Kora este tehát megérkeztem otthonomba az enyhén sebes fejemmel, kötéssel a tarkómon, kicsit kimerülve és arra vágyva, hogy vízszintesbe helyezzem magamat az ágyamon. A klinikán kaptam egy kis útmutatást az elkövetkezendő napokra. Elláttak 3 napra elegendő antibiotikummal, amit reggel-este szednem kellett, illetve a fejemet 2 napig a sós oldatot tartalmazó ’locsolókannával’ spriccelni kellett 1-2 óránként. Az ’ajándékok’ listája pedig a steril lapocskával volt teljes, amit a fejem alá kellett raknom, hogy a donor területből esetlegesen szivárgó vér ne a párnámon kössön ki, és, hogy biztonságos, tiszta helyre hajtsam le a fejemet. Vagy is a tarkómat!

Az első 5 napban háton kellett feküdnöm és gondoskodnom róla, hogy ebben a pozícióban is maradjak, amíg alszom. Fontos vigyázni arra, hogy azok a területek, ahova hajat ültettek, semmihez se érjenek hozzá. Még a beavatkozást megelőzően én is hasznos tippekre találtam az enyémhez hasonló blog-oldalokon, mint pl. arra, hogy az utazó- párna nagyon nagy segítség lehet. Ez egyrészt nem kerül horribilis összegbe, másrészt körbe éri a teljes nyakat, így kivédve azt, hogy oldalra tudd dönteni a fejedet. (Kicsit olyan érzés, mint a nyakmerevítő, de meg lehet szokni!)

Azt hittem, képtelen leszek így normálisan aludni…. aztán igazam is lett! :D Tulajdonképpen nem is az alvással volt a probléma, hanem inkább azzal, hogy azért az ember ilyen módban aludva fel-fel ébred éjszakánként.(Különösen, ha normális esetben az oldalán szokott aludni.) Olyan nem nagyon fordult elő velem az így eltöltött 5 nap éjszakáján, hogy lehunytam volna a szememet és aztán felébredtem volna a kakas hívó szavára! Nahh, de ezzel számolni kell! Valamit valamiért!  Az sem volt kellemes, hogy a tarkóm reggelre kicsit bedagadt. Egy nagy ödéma - púp keletkezett rajta, ami aztán a nap folyamán szépen visszahúzódott!. Arcmimikára, jobban mondva homlokráncolásra egy ideig szintén nem voltam alkalmas, hiszen még eléggé feszített a fejbőröm és meg volt a sokat hangoztatott már-már közhely számba menő ’bukósisak’ érzés is! Kicsit nehéznek éreztem a fejemet és szépen lassan viszketni is kezdett, ahogy a sebek gyógyulásnak indultak!

Igazából azt mondhatom, hogy csak az első két nap volt megterhelő számomra. Kisebb hőemelkedésem is kialakult, ezért a hőmérővel folyamatosan ellenőriztem magamat, nehogy lázam legyen, ami ilyenkor egész egyszerűen TILOS! Szerencsére ez nem történt meg! Viszont az a két intenzív nap, amit a klinikán töltöttem az első itthon töltött napokban jött ki rajtam. Nagyon sokat aludtam napközben, és tényleg, eléggé kimerültnek éreztem magamat. Ez részben annak is betudható, hogy nem voltam makkegészséges sem. (Eléggé köhögtem és kissé náthás voltam.)  Szóval, amikor kimerültségről írok, ezt a tényezőt is beleértem ebbe az állapotba.

A 3-4. napon már egyre jobban bírtam az itthoni bezártságot, nem nagyon akartam, és nem is volt ajánlatos emberek közé merészkedni.  A viszketés folytonossá vált, a pirosság a beültetett részeken enyhülni kezdett és ráadásként a náthám is szépen kezdett elmuladozni. Az első 4 napban a fejemet nem tehettem még be a zuhany alá, úgy kellett óvnom, mint a hímes tojást. Az 5. naptól már nem kellett kerülni a vízzel való érintkezést, sőt áztatni kellett a fejemet percekig a zuhany alatt, hogy a pörkök leessenek. (Még ujjbeggyel történő kis masszírozással is meg lehetett segíteni, hogy az elhalt bőrdarabok szépen lepotyogjanak.) Nekem egyébként előjött a hipohondriám és azt hittem, hogy korpásodik a fejbőröm, és, hogy valahogy álmomban a graftokat kikapartam a fejem tetejéről, mert ott, ahol az elhalt fejbőrök megszáradtak, világosabb kis csíkok alakultak ki.  Aztán az 1 hetes kontrollon a doktornő megnyugtatott, hogy ezeket pörköknek hívják és szépen le fognak majd esni!  Nah, de ez már az én kis külön butaságom volt! :D

Most, 1 héttel a beavatkozást követően elmondhatom, hogy a pörkök 80%- a már a múlté és nagyon szépen gyógyul a fejem. A pirosság sem észrevehető már! Ma már délután egy étterembe is bemerészkedtem és ebédeltem egy jót. Senki egy szót sem szólt, azt kivéve, hogy milyen jól áll a rövid frizurám. :-)  Ergo,1 hét után a műtétnek már nincsenek észrevehető nyomai!

Remélhetőleg ez a gyógyulási folyamat szépen haladni fog tovább az elkövetkezendő hetekben, én pedig egy szűk hónap múlva a teljesen gyógyult fejbőrömről közölhetek majd képeket! (Remélhetőleg még a beültetett hajakkal még mielőtt kihullanak, mert sajnos ez is a folyamat része, mielőtt újra nőnek).

Hamarosan folyt köv…

Szólj hozzá!
Hajátültetés a HairHungary Klinikán